tisdag 16 oktober 2012

Smarrig morotssoppa med sting.

Morotssoppa är något som är riktigt mumsigt 
och nu när hösten är här och rotfrukterna är som bäst så passar vi självklart på, 
så gårdagens middag var just baserad på morötter.

Det är lite mer smak i denna och det är just det som gör den så hiskeligens god. 

Så här gör du:
Hacka en gul lök, 2-3 klyftor vitlök och ingefära. Värm en kastrull och i med en klick smör och fräs sedan det hackade under några minuter. Under tiden tillsätter du 1tsk STARK curry och låter det fräsa och frigöra sina smaker. Skala och dela 800-1kg morötter i ungefär 2cm tjocka bitar, häll ner i kastrullen och låt fräsa under 5 minuter. Häll därefter i 3msk kycklingfond och 1 liter vatten och koka sedan tills morötterna är mjuka, ca. 15-20min.




Ta av kastrullen från värmen och pressa då ner saften från en halv apelsin och en halv citron, mixa soppan slät med stavmixer.  
Salt och svartpeppar. Smaka av. Pressa ev. i mer apelsin/citron. Blanda snabbt så att alla smaker fördelas ordentligt. Om soppan skulle bli för tjock, späd med lite vatten. 

Toppa med creme fraiche/yoghurt och servera med färskt bröd.


Receptet hittade jag hos denna tjejen för länge sedan 
och det är så gott att det hänger med här hemma!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar